Work Nation Assessment Test score 100% (Question and Answer)
CURRENT NEWS

Work Nation Assessment Test score 100% (Question and Answer)

Work Nation Assessment Test score 100% (Question and Answer) 2022 | This article contain Work Nation Assessment test  Pass Question and Answer, If you are a Exited Npower Batch C1 beneficiaries write your Work Nation Assessment test with confidence, Get high Score and be part of Work Nation beneficiaries. Read through

WorkNation is Africas’ talent/skill acquisition platform, where talents/skills are developed also and connects to opportunities across the globe.

In preparation for the learning program, you are expected to participate in the learning segmentation exercise. This will enable the Npower management to identify your interest and provide you with relevant materials for your training.

Read:

Work Nation Assessment Test score 100% (Question and Answer)

1. The desired varieties of economically useful crops are raised by ______?

Ans= Hybridization

2. Which one of the following is natural insecticide?

Ans=Pyrethrum

3. Which of the following are known as primary resources for agriculture?

Ans=Land, Air and Water

4. The theory of origin of species through natural selection was proposed by …?

Ans = Charles Darwin

 Ans =True

The natural resistance of plant to diseases is attributed to _____

Ans = Polyphenols

7. The process performed by plants in sunlight for synthesizing food is known as__ ?

Ans = Photosynthesis

8. Which of the following is not the adverse effect of modern agriculture?

Ans = Biodegradation

9. Though farmers are aware that chemical fertilizers cause damage to the soil, they still use it because of:

Ans = Healthy Crop

10. In Organic farming:

Ans = Natural manure and pesticide are used to increase yield

11. Which of the following statements does not suit organic farming?

Ans= It is the farming with maximum use of chemicals and fertilizers

12. Detritivores in the soil breakdown detritus into smaller particles. This process is called___?

Ans = Fragmentation

13. Which of the following is a protein source of plant origin?

Ans=Soyabean

14. Plants take carbon dioxide from the atmosphere mainly through their:

Ans = Leaves

15. Micro-organisms act upon dead plants to produce___?

Ans = Humus

16. The form of farming in which crops are grown to sustain the livelihood of the farmer and the farmer’s family is known as_

Ans=Subsistence Farming

17. Which is not an inorganic matter in the following?

Ans = Fat

18. Factors that influence crop growth and development

Ans = All of the above

19. The component of food which help our body to fight against infections is_

Ans = Protein

20. Growing vegetables, flowers, fruits and decorative plants for commercial purpose is known as___

Ans -= Horticulture

21. The land on which crops are grown is Generally known as

Ans = Arable land

22. Which of the following is also known as golden fibre

Ans = Jute

23. Seed treatment is done to control____

Ans = All of the above

24. In cutting method of vegetative propagation, cuttings are generally taken from

Ans = Roots or stem of parent plants

25. A carbamate pesticide is_

Ans = Propoxur

Leave a Reply

Your email address will not be published.